GOS Academy antaa korkeakouluopiskelijoille erinomaista kokemusta taloushallinnon alalta

Maaliskuu 17, 2023

GOS Academy käynnistyi tänään jo kuudennen kerran. Academyn kautta GOS Group Oyj:ssä on oppilaitosyhteistyöstä erittäin vahvaa kokemusta. Vuosittain järjestettävässä GOS Academyssä korkeakouluopiskelijat pääsevät tutustumaan käytännössä taloushallinnon järjestelmiin, eri tiimeihin, asiantuntijoiden tehtäviin ja ennen kaikkea taloushallinnon digitaalisuuteen. GOS Group Oyj tarjoaa opiskelijoille upeat puitteet toimialaan tutustumiseen ja taloushallinnon monipuolisiin työtehtäviin.  

GOS Academyn keväisin järjestettävässä osuudessa opiskelijat kokoontuvat etätapaamisissa, joissa GOS Group Oyj:n eri yhteistyökumppanit esittelevät järjestelmiään. Opiskelijat saavat myös akatemian aikana mielenkiintoisia tehtäviä GOSin tiimeistä. 

” Finagon Procountor on Suomen eniten käytetty sähköisen taloushallinnon ohjelmisto tilitoimistojen käytössä. Mielestämme on tärkeää, että tulevat taloushallinnon osaajat saavat käytännön läheistä opetusta moderneilta kumppaneiltamme. Finago tarjoaa tilitoimiston harjoittelijoille maksutonta ohjelmistokoulutusta Procountorin käyttöön ja tilitoimisto opastaa heitä käytännön kirjanpitoon. Tämä on toimiva yhdistelmä. Henri Oilinki, Accountor Finago Oy ”

Yhteistyöoppilaitokset hyväksi lukevat GOS Academyn ohjelman osaksi opiskelijan opintoja. Esimerkiksi Oulun ammattikorkeakoulun kanssa on tehty jo vuosia yhteistyötä ja akatemia integroituu osaksi työelämälähtöistä yhteistyöopintojaksoa. Oulun ammattikorkeakoulun lehtori Ulla Reinikainen kuvailee yhteistyötä seuraavasti:

Yhteistyöopintojakso GOS Group Oyj:n kanssa on antanut opiskelijalle hyvän mahdollisuuden saada tietoa käytännön työstä tilitoimistossa. Erityisen mielenkiintoista heistä on ollut päästä tutustumaan erilaisiin taloushallinnon järjestelmiin. Yhteistyö täydentää ja syventää opinnoissa opittua erittäin hyvin. Moni osallistuja on myös päässyt jatkamaan yhteistyötä harjoittelujakson merkeissä ja on myös saanut opinnäytteen aiheen GOS:lta. Mielestäni yhteistyö hyödyttääkin hienosti kaikkia osapuolia.”

GOS Academyssä on toista vuotta ollut mukana myös Turun ammattikorkeakoulu.

Oulun tapaan akatemiayhteistyö integroituu osaksi opintoja. Yhteistyön avulla opiskelijat saavat laajemman näkökulman taloushallinnon käytänteisiin. Akatemiayhteistyö on todettu toimivaksi ja sitä tullaan jatkamaan. Kertoo Katja Repo Turun ammattikorkeakoulusta.

GOS Academystä on erinomaisia tuloksia ja opiskelijat saavat hyvät eväät siirtyä eteenpäin opinnoissaan. Academyn polku johtaa useilla opiskelijoilla pidempään ammattiharjoitteluun, jonka aikana heillä on omat GOSin asiantuntijat mentoreina tukemassa työssä kehittymistä ja oppimista. GOS Academy on siis tärkeä väylä opiskelijalle kohti työelämää ja useat jatkavat työsuhteeseen GOSilla. GOS Academy on rakennettu opiskelijoille kasvupoluksi taloushallinnon tehtäviin.

Kiinnostuitko GOS Academystä? Lisätietoja GOS Academystä ja oppilaitosyhteistyöstä antaa Elina Petänen, HR-päällikkö.