Veritas mukaan sijoittajaksi GOS Private Debt I Ky -rahastoon

Maaliskuu 27, 2024

GOS Yritysrahoitus Oy:n perustama GOS Private Debt I Ky -velkarahasto on saanut uuden sijoittajan, Veritas Eläkevakuutuksen.

Sijoittajina pilottirahastossa ovat jo aiemmin mukana valtion pääomasijoitusyhtiö Tesi, Säästöpankki sekä GOS Group Oyj. Rahasto tarjoaa vieraan pääoman ehtoista rahoitusta lähtökohtaisesti kassavirtapositiivisille pk-yrityksille.

”Rahasto perustettiin toukokuussa 2020 ja kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Rahaston tavoitteena oli todentaa markkinakysyntää ja rakentaa toimintamallia laajemman portfolion hallinnointia varten. Olemme erittäin tyytyväisiä todetessamme, että rahasto on vastannut kysyntään ja nyt on perusteltua kasvattaa toimintaa. Koemme, että Veritas on erinomainen kumppani rahastolle ja toivotamme heidät mitä lämpimimmin tervetulleeksi”, kertoo toimitusjohtajamme Aki Tusa.

Uuden sijoittajan myötä rahaston sijoitusperiodia on jatkettu kahdella vuodella.

“Meille on ilo olla mukana sijoittajana GOS Private Debt I Ky -rahastossa. Uskon, että rahasto tarjoaa hyvän tuottomahdollisuuden ja tukee samalla suomalaisten pk-yritysten kasvua ja kehitystä”, sanoo Veritaksen toimitusjohtaja Carl Haglund.

Rahaston rahoituspäätökset perustuvat tarkkaan taloudelliseen analyysiin. Rahoitettavalla kohdeyhtiöllä tulee olla todennettavissa oleva luoton takaisinmaksukyky. Lainoitettava yhtiö sitoutuu avaamaan pääsyn kirjanpitodataan, joka auditoidaan ja analysoidaan kuukausitasolla GOS:n riskienhallintajärjestelmillä. Tämä mahdollistaa luoton ehtojen dynaamisen kytkennän kohdeyrityksen tilanteeseen, mikä on sekä rahoittajan että kohdeyrityksen etu.

”Rahaston uudenlainen kohdeyritysten seuranta ja riskienhallinta on toiminut suunnitellusti, vaikka toki matkan varrella on opittu paljon”, Tusa kertoo.

Lisätietoja:

Aki Tusa, 050 538 9682

aki.tusa@gos.fi

Veritas Eläkevakuutus on vastuullinen ja vakavarainen työeläkeyhtiö, joka huolehtii työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteisestä työeläketurvasta (TyEL- ja YEL-vakuutukset). Veritas sijoittaa tulevia eläkkeitä varten kerätyt varat tuottavasti ja turvaavasti. Sijoitustoiminnan tavoitteena on turvata eläkkeiden kestävä rahoitus.

GOS Group Oyj on vuonna 2015 perustettu taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijayritys. GOS tuottaa rahoituksen ja taloushallinnon asiantuntijapalveluita yritysten, rahoittajien, pääomasijoittajien sekä muiden sidosryhmien käyttöön. Palvelut kattavat yritysrahoituksen, yritystutkimuksen, tilitoimistopalvelut ja lakipalvelut. GOS Private Debt I Ky velkarahasto rahoittaa suomalaisia pk-yrityksiä vieraan pääoman ehtoisin instrumentein.