Oulun yliopiston professori Juha-Pekka Kallunki on kutsuttu GOS Consulting Oy:n hallituksen jäseneksi ja senior advisoriksi

Syyskuu 26, 2022

Kuvassa vasemmalta Miika Hakola ja Juha-Pekka Kallunki

Oululainen fintech -kasvuyhtiö GOS Consulting Oy on kutsunut Juha-Pekka Kallungin hallituksen jäseneksi ja senior advisoriksi. Kallunki on työskennellyt rahoituksen ja laskentatoimen professorina Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa vuodesta 1998. Pitkän akateemisen uran lisäksi hän on työskennellyt useiden yritysten hallituksissa, tällä hetkellä mm. Vakuutusyhtiö Fennian hallituksessa.

GOSsin toimintakonsepti on erittäin mielenkiintoinen. Nykypäivän taloushallinnon digitaalisuutta hyödyntävä rahoitusalusta tarjoaa yritystutkimustasoisen informaation kohdeyhtiöistä reaaliaikaisesti. Toimintamalli mahdollistaa esimerkiksi pk-sektorin pääomahuollon järjestämisen markkinaehtoisesti, mikä on valtava edistysaskel vallitsevaan markkinaan. Omaisuusvakuudellisia joukkolainoja käytetään maailmalla paljon myös listaamattomien yritysten pääomahuollossa, mutta Suomessa toiminta on vielä alkumetreillä. Oulussa on pitkät perinteet tietoteknisen osaamisen liiketoiminnasta, ja GOS on mielestäni jatkoa tälle menestyspolulle”, Kallunki toteaa.

GOS Consulting Oy:n hallituksen puheenjohtaja Miika Hakola on luonnollisesti erittäin tyytyväinen Kallungin tasoisen laskentatoimen ja rahoituksen huippuosaajan mukaan saamisesta: ”Kehittämämme uusi rahoitusalusta, GOS Holistic Financing Platform, yhdistää ammattimaiset rahoittajat ja rahoitusta hakevat yritykset. Tähän mennessä sen kautta on rahoitettu yrityksiä yhteensä jo yli 200 miljoonalla eurolla. Alustassa yhdistyy kirjanpidon, yritystutkimuksen ja rahoituksen korkean tason osaaminen, joten kukapa olisi parempi tiimimme uusi jäsen kuin alan johtava professori? Toivotamme Juha-Pekan lämpimästi tervetulleeksi mukaan rakentamaan seuraavaa oululaista menestystarinaa.

GOS Consulting Oy on vuonna 2015 perustettu, voimakkaasti kasvava taloushallinnon, yritystutkimuksen ja rahoituksen asiantuntijayritys. Yhtiöllä on toimipisteet Oulussa, Turussa sekä Helsingissä ja niissä työskentelee yhteensä yli 50 asiantuntijaa.