GOS Consulting Oy:n yritysrahoitustoiminta vahvistuu rahastolla

Finanssivalvonta on rekisteröinyt tytäryhtiö NCB Finance Oy:n AIFM rahastonhoitajaksi ja myöntänyt markkinointiluvan NCB Private Debt I Ky -rahastolle

Oulussa, Turussa ja Helsingissä toimiva GOS Consulting kehittää tuotteita ja palveluja raportointiin, riskienhallintaan ja yritysrahoitukseen. GOS Consultingin takana on joukko kokeneita rahoitusalan ammattilaisia, joilla on pitkä kokemus yritysrahoituksesta ja riskienhallinnasta pankkisektorilta.

GOS Consultingin tytäryhtiö NCB Finance Oy on rekisteröity 10.12.2018 AIFM vaihtoehtorahastojen hoitajaksi ja se on saanut vaihtoehtorahaston markkinointiin liittyvän luvan. Rahaston tavoitteena on myöntää ensimmäiset velkakirjarahoitukset Q1/2019 aikana.

NCB Finance tulee käyttämään kaikissa yritysanalyyseissa ja rahoitustarpeiden mallintamisessa GOS Consultingin kehittämää GOS Dashboard -työkalua, joka helpottaa oleellisesti pienten ja keskisuurten yritysten rahoitusten järjestelyjä.

”Olemme tehneet töitä sen eteen, että vallitseva kohtaanto-ongelma PK-yritysten ja rahoittajien välillä saataisiin poistettua. PK-sektorin rahoitusmarkkinoiden tehokkuutta pystytään parantamaan huomattavasti reaaliaikaisen informaation ja reaaliaikaisten kassavirtaennusteiden ansiosta. Nyt tähän kokonaisuuteen lisätään vielä uusi rahoitusinstrumentti tytäryhtiömme hallinnoiman rahaston kautta”. GOS Consultingin toimitusjohtaja Miika Hakola toteaa.

NCB Finance tulee tekemään rahoitusjärjestelyitä sekä yksin että yhdessä pankkien ja muiden rahoittajien kanssa. NCB Finance tuo markkinoille rahoituksellista osaamista rahoitusten valmisteluun ja mallintamiseen liittyen. Yritysten ja rahoittajien kannalta tärkein asia on yrityksen kassavirran analysointi ja tulevaisuuden mallintaminen ottaen huomioon suunniteltu investointi ja rahoitusrakenne.

”Lähtökohtamme on, että saamme ratkaistua asiakkaiden rahoitustarpeet aina kun se on yrityksen kassavirtaennusteen mukaan mahdollista. Rahaston avulla pystymme entistä enemmän tukemaan kassavirrallisesti elinkelpoisia yrityksiä, joille muutoin, vanhaan tilinpäätöstietoon perustuvat tunnusluvut ja vakuudet saattavat nousta haasteiksi. Tämän ongelman ratkaisemisen eteen olemme työskennelleet sekä GOS Consultingissa ja NCB Financessa”. GOS Consultingin hallituksen puheenjohtaja Marko Nieminen kertoo.

GOS Consulting on vuonna 2015 perustettu, nopeasti kasvava rahoituksen ja taloushallinnon asiantuntijayritys, jonka toimipisteissä Oulussa, Turussa ja Helsingissä työskentelee tällä hetkellä 27 ammattilaista. GOS tarjoaa asiakkailleen kirjanpidon, raportoinnin ja rahoituksen palveluita kokonaisvaltaisesti. GOS yhdistää palvelualueensa yhdeksi kokonaisuudeksi, jolloin asiakas saa kaikki tarvitsemansa taloushallinnon ja rahoituksen tarpeet yhdestä paikasta. Järjesteltävien rahoitusten kokonaisvolyymit ovat tällä hetkellä kymmeniä miljoonia euroja.

Miika Hakola

Partner, toimitusjohtaja

miika.hakola@gos.fi

+358 400 937 026

Marko Nieminen

Partner, rahoituspavelut, OTK, varatuomari

marko.nieminen@gos.fi

+358 050 550 9173

 
GOSncb.jpg
 
Timo Kuki